ذهن کودکان بسیار متفاوت تر از ذهن بزرگسالان عمل میکند.
آن ها بسیار پر انرژی و کنجکاو هستند. زمانی که از کودک خواسته میشود تا فعالیتی را انجام دهد چنانچه آن فعالیت سرگرم کننده نباشد کودک به سرعت تمرکز خود را از دست میدهد و به سمت فعالیتی که برایش جالب تراست گرایش پیدا میکند. این مسئله باعث ایجاد دغدغه و نگرانی برای اولیای کودکان در رابطه با تمرکز نداشتن و حواس پرتی فرزندانشان میشود. پدرها و مادرها و گاها مربیان نگران این موضوع هستند که تمرکز کم کودک بر روی فعالیت ها باعث کند شدن روند یادگیری فرزندشان شود.
نقاشی و افزایش دقت و تمرکز در کودکان
همان طور که اشاره شد ذهن کودکان متفاوت عمل میکند و مانند بزرگسالان نمیتوان آن ها را وادار به فعالیتی کرد که برایشان جالب توجه نیست. بنابراین باید فعالیتها را به روش های خلاقانه برگزار کرد تا کودک با میل خود وارد فعالیت شود.
معمولا از طرف متخصصان حوزه کودک راهکارهای ارائه میشود که بر بهبود تمرکز در کودکان موثر است. خصوصا ایدههایی که از در حوزه هنر طراحی و به کار گرفته میشوند بازخورد بهتری از خود به جا میگذارند. در کل هنر و هنر درمانی جزو تاثیر گذارترین روش های افزایش تمرکز محسوب میشود و کودکان نیز توجه خاصی به آن نشان میدهند.
هنر نقاشی یک رابط خوب برای آموزش کودکان وافزایش تمرکزشان است.
در زمان نقاشی کشیدن کودک تلاش میکند تا یک ساختار بندی مشخص ایجاد کند. از تشخیص رنگ گرفته تا به کار بردن آن در جای خاص خود همه باعث ایجاد تمرکز بر روی یک فعالیت میشود. انرزی زیاد کودک در طی فرآیند نقاشی کشیدن در مسیر درست قرار میگیرد و کنترل میشود و حواس پرتی کودک کم شود و یادگیری تقویت شود.
ما نیز در آموزش زبان فارسی به کودکان خارج از کشور با تلفییق نقاشی و داستان گویی روشی برای افزایش تمرکز کودکان در آموزش زبان فارسی به کار برده ایم تا کودک تجربه لذت بخشی از آموزش غیر مستقیم خود داشته باشد